Ligesom lejlighederne på Aarhus Ø er populære, er stenrevet for enden af Bernhardt Jensens Boulevard også blevet et tilløbsstykke for småfisk, blåmuslinger, søanemoner og havalger. Derfor udvider Teknik og Miljø nu stenrevet til dobbelt størrelse og lægger over 2.000 tons sten på havbunden – denne gang ud for Lighthouse.
Håbet er, at der vil komme endnu mere liv i området.
Vandet er Aarhus Ø’s største aktiv. Med det her projekt styrker vi både biodiversiteten og giver aarhusianerne på Aarhus Ø adgang til en unik naturoplevelse under vandet .Nicolaj Bang, rådmand, Teknik og Miljø
Dykkerne har allerede fundet vej til stenrevet. Og meldingen lyder, at der bliver mere og mere at se på, for hver dag der går.
En af dem, der har været på revet flere gange, er Nicolai Hommelhoff.
Stenrevet er som en oase midt i en ørken af sand. Her gemmer sig masser af småfisk, tangplanter sætter sig fast og sidst jeg var forbi, så jeg en hummer, der havde gravet en hule under stenene. Nicolai Hommelhoff, divemaster og partner i Domis
Nicolai Hommelhoff tilføjer, at man kan se en masse selv med snorkel i vandoverfladen.
Stenrevet blev etableret i maj sidste år. Dengang kom stenene fra anlægsprojektet Giber Ringvej. Denne gang kommer stenene fra det gamle kystværn ved Den Permanente, som entreprenør MT Højgaard fjerner ifm. udvidelsen af badeanstalten.
De mere end 2.000 tons sten bliver lagt i vandet fra en pram på torsdag d. 23. marts kl. cirka 13.30.