Drivhus, symaskiner og multirum støttes af klimapuljen

Tre projekter får i denne omgang klimakroner til den grønne omstilling, mens politikerne ønsker sig flere ansøgere til puljen.

Et drivhus, et multirum med uderum og en række workshops til upcycling af tekstiler. Sådan har en pose penge fra Skanderborg Kommunes klimapulje fordelt sig til borgere med grønne visioner. 

De tre projekter, som har fået tildelt penge fra klimapuljen er fra Børnehuset Babuska, Kommunens Biblioteker og Landsbyordningen Ejer Bavnehøj. Det skriver Skanderborg Kommune.

Et grønt uderum til læring om klima og natur er allerede etableret i Voerladegaard. Med hjælp fra klimapuljen, er lignende nu også på vej til Landsbyordningen Ejer Bavnehøj. Foto: Skanderborg Kommune

Børnehuset Babuska får 30.000 kr., som skal bruges til videreudvikling af køkkenhave med børn og forældre efter CO2-besparende Permakultur principper. Puljepengene skal blandt andet gå til indkøb af drivhus og planter. 

Skanderborg Kommunes Biblioteker får 50.000 kr. til fire workshops med fokus på upcycling af tekstiler, hvor pengene skal gå til indkøb af 10 symaskiner til brug ved workshops og efterfølgende brug på bibliotekerne. 

Landsbyordningen Ejer Bavnehøj modtager årets største beløb fra klimapuljen, når de får 100.000 kr. i tilskud til etablering af et Multihus og grønt uderum med skolehaver, som skal bruges til klima- og naturundervisning – men også som et samlingssted, der kan bruges af vuggestue, børnehave, SFO/Klub og skole samt af lokale foreninger og borgere. 

Flere bør kopiere projekter

Klimapuljen er en del af kommunens Klimaplan og uddeles én gang årligt. I år er puljen på 500.000 kr., hvoraf de tre projekter tilsammen får tildelt 180.000 kr.  

-Det er dejligt at læse ansøgningerne om de grønne projekter, men vi vil gerne have endnu flere. Næste gang forsøger vi at give puljen et tema, så det bliver nemmere at være ansøger. Temaet bliver mindre forbrug af ressourcer med fokus på genbrug og reparation. Så allerede nu kan man gå i tænkeboks ude i foreninger, institutioner og landsbyer, siger formand for Klima-, Miljø- og Planudvalget Claus Leick. 

Han understreger, at man ikke behøver at opfinde helt nye grønne projekter – man må gerne kopiere tidligere ansøgers idéer og søge penge til lignende projekter.  

-Multihuset med et grønt uderum er et eksempel på, at borgere i Ejer Bavnehøj har set, hvad de i Voerladegaard har fået på benene – og nu har de søgt midler fra klimapuljen, så et lignende projekt kan realiseres i Ejer Bavnehøj. Det er en fornøjelse at se, hvordan man med få midler kan understøtte den grønne dannelse af kommunens børn og unge, siger Claus Leick. 

Det er Det Grønne Panel, som blandt andet består af erhvervsfolk og politikere i Skanderborg Kommune, der tildeler midlerne fra klimapuljen. Med klimakronerne opfordrer panelet Landsbyordningen Ejer Bavnehøj til at etablere multihuset i genbrugsmaterialer og Børnehuset Babuska til at lave en inspirationsdag for andre institutioner i kommunen, hvor de viser deres permaprojekt frem.

– Vi ved, at der rundt om i kommunen findes flere gode ideer og spirende løsninger på nogle af klimaudfordringerne, og med Klimapuljen har vi mulighed for at hjælpe nogle af dem økonomisk på vej, så vi håber, flere søger puljen næste år, siger Claus Leick.

Klimapuljen åbner næste gang til oktober.

Følg med på skanderborg.dk/klimapuljen.

Facebook