Frem mod jul gennemfører Fødevarestyrelsen igen i år en oplysningsindsats om at undgå roskildesyge.
Indsatsen sætter fokus på, hvordan personalet i de professionelle køkkener på blandt andet caféer, restauranter og i kantiner og delikatesseafdelinger kan være med til at bremse roskildesyge, og hovedbudskabet er som tidligere:
Bliv hjemme, hvis du laver mad til andre og har – eller lige har haft – roskildesyge!
Roskildesyge, som er forårsaget af norovirus, er yderst smitsom og kan spredes gennem fødevarer. Faktisk er norovirus i fødevarer ansvarlig for op mod halvdelen af alle sygdomsudbrud i Danmark, og derfor er det afgørende med en ekstra indsats for at bremse smitten i landets køkkener og fødevarevirksomheder.
Bliv hjemme mindst 48 timer efter, du føler dig rask
Samtidig smitter roskildesyge både før sygdomstegn og mindst 48 timer efter, man føler sig rask. Derfor er det ekstra vigtigt at blive hjemme og undlade at lave mad til andre i mindst 48 timer efter, at symptomerne (herunder pludselig opstået kvalme, opkast og diarré) er stoppet. Derudover er det altid vigtigt at vaske hænder grundigt med vand og sæbe, når man laver mad.
Læs mere her Klik Her.