Lad dyrene overtage det ubrugte sankthansbål.

Grenene fra sankthansbålet kan være guld værd for pindsvin, fugle og insekter og kan fremme biodiversiteten i haven, lyder det fra Danmarks Naturfredningsforening.

Danmark er ramt af en voldsom tørke, og det betyder afbrændingsforbud og aflyste sankthansbål på stribe.

Men har du allerede gjort bålet klar eller anskaffet dig grene og andet kvas til formålet, behøver du ikke smide det på traileren og køre det på grenbrugspladsen.

I stedet kan du med fordel beholde det i haven og lade det komme biodiversiteten til gode. Sådan lyder opfordringen fra Danmarks Naturfredningsforening.

– Kvasbunker er guld værd, hvis man vil skabe gode levesteder for rigtig mange arter i haven. Det skaber både ly, læ og skygge til blandt andet pindsvinet, smådyr og insekter og sikrer fødekilder til havens fugle, siger Therese Nissen, der er natur- & miljøpolitisk rådgiver i Danmarks Naturfredningsforening.

Giv bålet liv

Derfor opfordrer Danmarks Naturfredningsforening til, at folk gemmer deres grene og bruger dem til at lave kvasbunker eller kvashegn i stedet.

– Har man allerede bygget bålet, kan man eventuelt lade det helt stå og lade dyrene overtage det. Det vil helt sikkert give liv i haven, siger Therese Nissen.

Er man ikke selv omfattet af et afbrændingsforbud, skal man være opmærksom på, at mus, pindsvin og fugle allerede kan være flyttet ind i bålet.

Derfor bør man altid flytte – og allerhelst først bygge bålet op – lige inden, at det skal tændes. Ellers risikerer man, at dyr bliver fanget i flammerne.

Facebook